Εικόνα από Ενημερώσεις Γονέων

Ενημερώσεις Γονέων

Θεωρούμε απαραίτητη την τακτική επικοινωνία των γονέων-κηδεμόνων με τους διδάσκοντες και τη Διεύθυνση του Φροντιστηρίου, γιατί αποδεδειγμένα συμβάλλει στην εκπαιδευτική και ψυχολογική ενίσχυση των μαθητών. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

Καθημερινά μέσω εύχρηστης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο

οι γονείς-κηδεμόνες, χρησιμοποιώντας ειδικούς κωδικούς, μπορούν να ενημερώνονται, ανά πάσα στιγμή, για τους βαθμούς των διαγωνισμάτων προσομοίωσης, τις απουσίες και τη συνολική εκπαιδευτική πορεία των μαθητών.

mySchoolApp

Κάθε μήνα

λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον πίνακα επίδοσης των μαθητών, που περιέχει τους βαθμούς και τις παρατηρήσεις των διδασκόντων ανά μάθημα.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

πραγματοποιούνται οι τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων-κηδεμόνων κατά τη διάρκεια του έτους, μια τη θερινή και δύο τη χειμερινή περίοδο.

Στην Ώρα Δημιουργικής Επικοινωνίας

οι σύμβουλοι καθηγητές των τμημάτων έρχονται σε επικοινωνία α) με τους γονείς ώστε να συζητούν τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την πρόοδο των παιδιών, β) με τους μαθητές προκειμένου να μάθουν να οργανώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα μελέτης τους και να διαχειρίζονται το άγχος και την ψυχολογική τους ένταση. Οι συναντήσεις αυτές έχουν προσωπικό χαρακτήρα και ορίζονται κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία.

Παλαιό Φάληρο Νέα Σμύρνη