Εκπαιδευτικά Νέα

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS
Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Ανοίγει η πλατφόρμα για αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

 

stadiodromia.gr

Πόσοι θα εισαχθούν στην Πυροσβεστική Ακαδημία
Πόσοι θα εισαχθούν στην Πυροσβεστική Ακαδημία

ΦΕΚ: Ο αριθμός εισακτέων Σχολής Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων για τις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ για τον αριθμό των εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Με την υπ. αριθμ. 20866 οικ. Φ.109.1 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο του σχολικού έτους 2021-2022 και με κατατακτήριες εξετάσεις.


Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων για ιδιώτες υποψηφίους μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για πτυχιούχους Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, καθορίζεται σε είκοσι πέντε (25) θέσεις και θα καλυφθεί σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27) και σύμφωνα με τις, εγκεκριμένες από την υπ’ αρ. 50/4.11.2021 ΠΥΣ 33/2006, θέσεις.

Οι υποψήφιοι κρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη γενική κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στην Σχολή, κρίνονται με την αντίστοιχη ειδική κατηγορία στην οποία υπάγονται.

Η κατανομή

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ως ακολούθως:

α) Οι πρώτοι κατά σειρά εξόδου από τη Σχολή Πυροσβεστών που εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις: 5

β) Μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων: 5

γ) Πυροσβέστες, Υπαρχιπυροσβέστες, Αρχιπυροσβέστες ή Πυρονόμοι οι οποίοι εξετάζονται στα μαθήματα της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου σε πανελλαδικό επίπεδο, με εξετάσεις, το τρέχον σχολικό έτος 2021- 2022: 4

δ) Πυροσβέστες, Υπαρχιπυροσβέστες, Αρχιπυροσβέστες, Πυρονόμοι οι οποίοι εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, προηγουμένων ετών, σε εθνικό επίπεδο, δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (χωρίς νέα εξέταση) και απέκτησαν βεβαίωση συμμετοχής τα δύο προηγούμενα έτη (2020, 2021): Δεν προκύπτουν θέσεις (0)

ε) Υποψήφιοι ιδιώτες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, προηγουμένων ετών, και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (χωρίς νέα εξέταση), που απέκτησαν βεβαίωση συμμετοχής τα δύο προηγούμενα έτη (2020, 2021):

Υποψήφιοι που απέκτησαν βεβαίωση συμμετοχής το 2021:

α) Γενικής Κατηγορίας: 1

β) Α΄ ειδικής κατηγορίας: 0

γ) Β΄ ειδικής κατηγορίας: 0

δ) Γ΄ ειδικής κατηγορίας: 0

ε) Δ΄ ειδικής κατηγορίας: 0

ΣΥΝΟΛΟ: 1

Υποψήφιοι που απέκτησαν βεβαίωση συμμετοχής το 2020:

α) Γενικής Κατηγορίας: 1

β) Α΄ ειδικής κατηγορίας: 0

γ) Β΄ ειδικής κατηγορίας: 0

δ) Γ΄ ειδικής κατηγορίας: 0

ε) Δ΄ ειδικής κατηγορίας: 0

ΣΥΝΟΛΟ: 1

στ) Υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

α) Γενικής Κατηγορίας: 15

β) Α΄ ειδικής κατηγορίας: 1

γ) Β΄ ειδικής κατηγορίας: 0

δ) Γ΄ ειδικής κατηγορίας: 1

ε) Δ΄ ειδικής κατηγορίας: 1

ΣΥΝΟΛΟ: 18

Ίδρυση Λυκειακών Τάξεων, κατάργηση σχολικών μονάδων και Λυκειακών Τάξεων
Ίδρυση Λυκειακών Τάξεων, κατάργηση σχολικών μονάδων και Λυκειακών Τάξεων

Ίδρυση Λυκειακών Τάξεων, κατάργηση σχολικών μονάδων και Λυκειακών Τάξεων, μετατροπή Γενικών Λυκείων σε Λυκειακές Τάξεις

Με κοινή απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.Θ. Σκυλακάκη που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, εγκρίθηκε η ίδρυση Λυκειακών Τάξεων, κατάργηση σχολικών μονάδων και Λυκειακών Τάξεων, μετατροπή Γενικών Λυκείων σε Λυκειακές Τάξεις. Συγκεκριμένα αποφάσισαν:

Α) Την ίδρυση, από το σχολικό έτος 2022-2023, Λυκειακών Τάξεων Γενικού Λυκείου προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως:

 

 

Β) Την κατάργηση, από το σχολικό έτος 2022-2023, σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ακολούθως:

 

Γ) Την κατάργηση, από το σχολικό έτος 2022-2023, των Λυκειακών Τάξεων Γενικού Λυκείου προσαρτημένων στο 8ο Ημερήσιο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Χαλανδρίου (κωδ. Υ.ΠΑΙ.Θ. 0501585) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

Δ) Τη μετατροπή, από το σχολικό έτος 2022-2023, των Γενικών Λυκείων σε Λυκειακές Τάξεις Γενικού Λυκείου προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως:

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

https://www.alfavita.gr/

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για επέκταση του ωραρίου των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών μέχρι τις 18:00 το απόγευμα

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση» την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 18:00 το απόγευμα.


«Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, η επέκταση για παράδειγμα των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι», επισήμανε κατά την ομιλία του.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας η πρωτοβουλία της άμεσης επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων έως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να συμπεριλάβει και την ενότητα της μελέτης των παιδιών.

Επίσης όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους. «Μελετάμε ένα σχέδιο που θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα. Όπως, τη σημαντική περιουσία του δημοσίου...Εξετάζουμε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η στελέχωση των μονάδων υγείας της περιφέρειας και κυρίως των νησιών από γυναικολόγους και παιδιάτρους, προκειμένου να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας εκεί. «Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόκληση για έναν πληθυσμό, που γερνά» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως έχει καλέσει επανειλημμένως όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου σε μία διακομματική συνεργασία καθώς κοινά προβλήματα απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

ΔΟΑΤΑΠ: Τι αλλάζει από το Γενάρη του 2023 για την ισοτιμία πτυχίων Ιατρικής/Οδοντιατρικής
ΔΟΑΤΑΠ: Τι αλλάζει από το Γενάρη του 2023 για την ισοτιμία πτυχίων Ιατρικής/Οδοντιατρικής

Για την αναγνώριση αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών της αλλοδαπής θα πρέπει η κλινική άσκηση να πραγματοποιείται αποκλειστικά στη χώρα που προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών


Σύμφωνα με όσα ισχύουν στα Τμήματα Ιατρικής/Οδιοντιατρικής της ημεδαπής σχετικά με την κλινική άσκηση, καθώς και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3328/2005 αρθρ. 4, παρ. 1α όπου αναφέρεται ότι η ισοτιμία αναγνωρίζεται εφόσον η διάρκεια των σπουδών, η διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης και οι όροι αξιολόγησης, προαγωγής και αποφοίτησης των σπουδαστών πληρούν τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής, είναι προφανές ότι, για την αναγνώριση αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών της αλλοδαπής θα πρέπει η κλινική άσκηση να πραγματοποιείται αποκλειστικά στη χώρα που προσφέρει το πρόγραμμα σπουδών και σε χώρους που να παρέχουν κατά το δυνατόν τη δυνατότητα ελέγχου του μαθησιακού αποτελέσματος από το ίδρυμα.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ.

Η δυνατότητα δε πραγματοποίησης της κλινικής άσκησης σε άλλη χώρα θα πρέπει να παρέχεται μόνο μέσω επίσημων προγραμμάτων ERASMUS.

Η ως άνω απόφαση ισχύει για όσους/ες κάνουν έναρξη κλινικών ασκήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2023, ανεξαρτήτως έτους σπουδών.

Παλαιό Φάληρο Νέα Σμύρνη