Εκπαιδευτικά Νέα

Μηχανογραφικά από 19 έως 28 Ιουλίου. Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
Μηχανογραφικά από 19 έως 28 Ιουλίου. Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ, έτους 2021


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2021 ξεκινούν από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021και λήγουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.


Α. Όσον αφορά το Μηχανογραφικό Δελτίο(Μ.Δ) για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) το αργότερο έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 24:00. Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.
Μετά την οριστικοποίηση του Μ.Δ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.
Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να υποβάλουν:
- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2021, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση και σε αυτούς δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).
Β. Όσον αφορά το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή σταΔΙΕΚοι υποψήφιοι στην ίδια αποκλειστική προθεσμία από την Δευτέρα 19-7-2021 μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για τα Δημόσια ΙΕΚ.
Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας.
Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:
- Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2021. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που θα έχουν ήδη δημιουργήσει.
- Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2021. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
2.Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που δεν έχουν ήδη αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ ή /και Π.Μ.Δ. θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους τις προκαθορισμένες μέρες λειτουργίας τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
3.Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των ΜΔ και ΠΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.
4. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
5.Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

 

stadiodromia.gr

NΕΟ WEBINAR-Μηχανογραφικό 2021
NΕΟ WEBINAR-Μηχανογραφικό 2021

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

https://labora.gr/webinar-simplirosis-mixanografikou/

Μηχανογραφικό 2021
Μηχανογραφικό 2021

Νέες εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής 2021

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 9-7-2021 μετά τις 13.00 μ.μ., ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά Λύκεια. Την ίδια ώρα και μέρα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Aπό το ΥΠΑΙΘ ο προγραμματισμός είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου έτσι ώστε να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας αμέσως και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα.
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τον κάθε έναν υποψήφιο θα υπολογιστεί από το "σύστημα". Η οδηγία που έχει δοθεί είναι η εφαρμογή του Μηχανογραφικού να ανοίξει μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας των μαθημάτων (ενδεχομένως και μετά αυτή των ειδικών μαθημάτων καθώς και αυτή συμμετέχει για αρκετά τμήματα στον προσδιορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής).
Επομένως οι υποψήφιοι δεν θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν θα βλέπουν στο Μηχανογραφικό τους Τμήματα για τα οποία δεν "πιάνουν" την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής" αφού αυτά θα αποκλείονται από το σύστημα. Δεν θα είχε άλλωστε νόημα ούτε ο υποψήφιος να κάθεται και να υπολογίζει την ΕΒΕ για κάθε τμήμα του Επιστημονικού Πεδίου του αλλά και ούτε να επιλέγει Τμήματα για τα οποία δεν πληροί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2021

Όπως γίνεται κατανοητό όλη η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους εστιάζεται αυτή την περίοδο στις βάσεις εισαγωγής. Και η αγωνία έχει κορυφωθεί, καθώς φέτος, για πρώτη φορά αλλάζει η έννοια του αριθμού των εισακτέων. Δεν δείχνει ποια πόσοι θα εισαχθούν, αλλά πόσες θέσεις προσφέρονται στα Πανεπιστήμια. Αυτό το παράδοξο είναι αποτέλεσμα της καθιέρωσης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), κοντολογίς, μιας άλλης μορφής της «βάσης του 10» που ντρέπεται να πει το όνομά της λόγω… πρότερου «ανέντιμου βίου»!
Το βαθμολογικό μας δείγμα από τις φετινές επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και οι εκτιμήσεις των βαθμολογητών είναι ότι φέτος σε πολλά μαθήματα έχουμε ελαφρά καλύτερες επιδόσεις κυρίως στην κλίμακα των βαθμολογιών 0-9,9 σε σχέση με πέρσι. Εάν αυτό επαληθευτεί τότε οι καλύτερες επιδόσεις θα σπρώξουν ανοδικά τις βάσεις στα περισσότερα τμήματα.

1ο Επιστημονικό Πεδίο, (Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Σπουδές)
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, (Ανθρωπιστικές, Νομικές & Κοινωνικές Σπουδές) που αναμένεται να έρθει δεύτερο σε αριθμό υποψηφίων, με βάση τα παραπάνω, αναμένουμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής σε πάνω από 50 χαμηλόβαθμα τμήματα που πέρσι απαιτούσαν μέχρι 12.000 μόρια ενώ την άνοδο των βάσεων δεν φαίνεται να αποφεύγει και τμήμα των περιζήτητων και υψηλόβαθμων σχολών, όπως Νομικές και τμήματα Ψυχολογίας των κεντρικών Πανεπιστημίων.
Η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του Πεδίου που πέρσι ήταν κάτω από τα 5.000 μόρια φέτος αναμένεται να σκαρφαλώσει τουλάχιστον στα 8.500 μόρια. Η Νομική Αθήνας θα είναι και φέτος το πιο υψηλόβαθμο Τμήμα ενώ τη δεύτερη υψηλότερη θέση αναμένεται να διεκδικήσουν η Ψυχολογία Αθήνας και η Νομική Θεσσαλονίκης.
βάσεις εισαγωγής 2021 αει, τμήματα

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες)
Στα Μαθηματικά οι επιδόσεις δεν ήταν χειρότερες από πέρσι τουλάχιστον στις χαμηλές βαθμολογικές κλίμακες. Ωστόσο στη Φυσική φαίνεται να έχουμε λίγο χειρότερες επιδόσεις κυρίως, όμως, στις υψηλές βαθμολογικές κλίμακες.
Τα στοιχεία που έχουμε οδηγούν σε άνοδο των βάσεων εισαγωγής σε τουλάχιστον 80 χαμηλόβαθμα τμήματα (τα οποία είχαν πέρσι κάτω από 11.000 μόρια) ενώ ελαφρά ανοδικές θα είναι και οι βάσεις εισαγωγής τμημάτων του Πεδίου που ανήκουν στα Πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έχουν φέτος μείωση θέσεων εισακτέων.
Η είσοδος στο Πεδίο αναμένεται να γίνει με περίπου 7.500 μόρια (που σημαίνει πάνω από 6.500 μόρια αύξηση σε σχέση με τη χαμηλότερη βάση στο Πεδίο πέρσι). Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αναμένεται να είναι το πιο απαιτητικό στο Πεδίο ενώ στη δεύτερη θέση αναμένεται να βρεθεί το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής)
Στο Πεδίο αυτό το οποίο παρόλο που έχει τους λιγότερους υποψήφιους συνωστίζονται οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες επιδόσεις, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επτά Ιατρικές σχολές θα καταλάβουν (με πρώτη της Αθήνας και δεύτερη της Θεσσαλονίκης) τις επτά πρώτες θέσεις στα πιο υψηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου.
Η εκτίμηση είναι ότι στο πεδίο αυτό η άνοδος των βάσεων εισαγωγής θα αφορά και τα περιζήτητα Ιατρικά τμήματα, τα Οδοντιατρικά και Φαρμακευτικά καθώς και τα δυο Κτηνιατρικά ενώ η βάση εισόδου στο Πεδίο (η σχολή με τη χαμηλότερη βάση) αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.500 μόρια.

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής)
Το 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται να είναι το τμήμα με τους περισσότερους υποψήφιους σε σχέση με τα υπόλοιπα Πεδία. Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΟΠΑ) μαζί με τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ και του ΟΠΑ θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις στη σειρά των τμημάτων με τις υψηλότερες βάσεις του Πεδίου. Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας αναμένεται να απαιτήσει περίπου 18.000 μόρια ενώ πάνω από 16.500 μόρια αναμένεται να απαιτήσουν τα τρία άλλα τμήματα Πληροφορικής.
Πάνω από 60 θα είναι τα χαμηλόβαθμα τμήματα που θα ανεβάσουν τις βάσεις εισαγωγής τους ενώ, παραδόξως, μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στα τμήματα μεσαίας βαθμολογίας (12 – 15.000 μόρια) του Πεδίου. Να θυμίσουμε ότι πχ το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά, φέτος θα προσφέρει 54 λιγότερες θέσεις όπως επίσης και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής οι προσφερόμενες θέσεις είναι -72 γεγονός που σπρώχνει τις βάσεις ανοδικά.Η ελάχιστη βάση εισαγωγής για την είσοδο στο Πεδίο αναμένεται να κινηθεί στα 7.500 μόρια.

Να ανακεφαλαιώσουμε, προσθέτοντας ορισμένα πράγματα ακόμη:

1.Η ανακατανομή των θέσεων εισακτέων που έκανε φέτος το Υπουργείο Παιδείας μεταφέροντας θέσεις στα περιφερειακά Πανεπιστήμια και αφαιρώντας πάνω από 1200 θέσεις από τα ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης σίγουρα θα περιορίσει την ένταση της ανόδου των βάσεων στα χαμηλόβαθμα τμήματα των περιφερειακών ΑΕΙ.
Από την άλλη η αφαίρεση θέσεων στα ΑΕΙ Αθήνας Θεσσαλονίκης είναι σίγουρο ότι θα σπρώξει τις βάσεις στα τμήματα αυτά προς τα πάνω.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε αφενός μια ομάδα σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αφετέρου ένα τμήμα των χαμηλόβαθμων τμημάτων να έχουν άνοδο των βάσεων τους αυξάνοντας τον αριθμό των υποψηφίων που δεν θα πετύχουν την είσοδό τους σε αυτά.

2. Η μείωση των θέσεων εισακτέων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπου κατοικοεδρεύει η πλειονότητα των υποψηφίων σε συνδυασμό με το υψηλό, στη χώρα μας, ιδιωτικό κόστος σπουδών για τους σπουδαστές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, θα αυξήσει τον αριθμό των υποψηφίων που θα πετύχουν μεν την είσοδό τους σε τμήματα εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας αλλά δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν σε αυτά καθώς, απουσία κρατικής φοιτητικής μέριμνας, δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κόστος των σπουδών.
Από την άλλη η τακτική αυτή του ΥΠΑΙΘ εισάγει έντεχνα και ύπουλα στους τελευταίους και στις οικογένειές τους ένα κεντρικό δίλημμα:
Ή να σπουδάσει το παιδί σε σχολή εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας που συνήθως δεν είναι και της επιλογής του και να κοστίσει 7-8.000 ετησίως ή να απευθυνθεί στα κολέγια που το ΥΠΑΙΘ φρόντισε το πτυχίο τους να έχει πλέον τα ίδια εκπαιδευτικά και επαγγελματικά δικαιώματα, που θα κάνουν τις «σπουδές» της επιλογής τους, που θα ολοκληρώσουν τις «σπουδές» τους νωρίτερα και απλά θα χρεωθούν κάτι παραπάνω.

3.Να εντοπίσουμε και κάποιες ιδιαιτερότητες στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής ορισμένων στρατιωτικών – αστυνομικών σχολών:
Για παράδειγμα, στο τμήμα Αστυφυλάκων έχουμε φέτος, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά λιγότερες από τις μισές θέσεις οπότε εδώ αναμένεται απογείωση των βάσεων. Από την άλλη, έχουμε τμήματα με σημαντική αύξηση θέσεων στα οποία αναμένουμε πτώση των βάσεων. Για παράδειγμα, φέτος στη σχολή Πλοιάρχων ΑΕΝ προφέρονται 830 θέσεις έναντι 613 το 2020.
Η Σχολή Ευελπίδων (Όπλα) έχει διπλάσιους εισακτέους συγκριτικά με την περσινή χρονιά, ενώ και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, προσφέρονται 52 περισσότερες θέσεις.

 

alfavita.gr

Οδηγίες Σύνδεσης για διαδικτυακο Σεμιναριο "σπουδες με μελλον και ορθη συμπληρωση μηχανογραφικου" 29 & 30 Ιουνιου 2021
Οδηγίες Σύνδεσης για διαδικτυακο Σεμιναριο "σπουδες με μελλον και ορθη συμπληρωση μηχανογραφικου" 29 & 30 Ιουνιου 2021

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος-ΟΕΦΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής-ΣΕΦΑ με την αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών-ΕΕΑ διοργανώνει διήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο «Σπουδές με μέλλον και ορθή συμπλήρωση Μηχανογραφικού», το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 & 30 Ιουνίου 2021.

Την Τρίτη 29 Ιουνίου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σχολές του 1ου (17:00) και του 2ου πεδίου (19:00) ενώ την Τετάρτη 30 Ιουνίου για τις σχολές του 3ου (17:00) και του 4ου πεδίου (19:00).
Εισηγητές των Σεμιναρίων θα είναι Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας, Ιδρυτής Labora και ο κ. Γεώργιος Γατούδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Labora.
Τα Σεμινάρια περιλαμβάνουν αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για κάθε τμήμα. Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:
• οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό μηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.ά.)
• επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες
• διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων, πορεία των βάσεων και νέα δεδομένα
• αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ.)
• ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού
• επαγγέλματα του μέλλοντος με τα νέα δεδομένα της πανδημίας
• ερωτήσεις κοινού και επίλυση αποριών

Οδηγίες Σύνδεσης
Για να κάνετε την εγγραφή σας μεταβείτε στα παρακάτω links:

Σεμινάριο Τρίτης 29 Ιουνίου 2021 (1ο και 2ο πεδίο)
https://zoom.us/webinar/register/WN_tziLzCq1Tnu5MikiC32tRw

Σεμινάριο Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021 (3ο και 4ο πεδίο)
https://forms.gle/wLBBnet5kPe7G1zSA

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή θα λάβετε στο e-mail που έχετε δηλώσει ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα μαζί με έναν σύνδεσμο στον οποίο θα πρέπει να πατήσετε την ημέρα της ημερίδας για να συνδεθείτε.

Διαδικτυακό Σεμινάριο "Σπουδές με μέλλον και ορθή συμπλήρωση μηχανογραφικού" 29 & 30 Ιουνίου 2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο "Σπουδές με μέλλον και ορθή συμπλήρωση μηχανογραφικού" 29 & 30 Ιουνίου 2021

Διαδικτυακό Σεμινάριο "Σπουδές με μέλλον και ορθή συμπλήρωση μηχανογραφικού" 29 & 30 Ιουνίου 2021

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος-ΟΕΦΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής-ΣΕΦΑ με την αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών-ΕΕΑ διοργανώνει διήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο «Σπουδές με μέλλον και ορθή συμπλήρωση Μηχανογραφικού», το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 & 30 Ιουνίου 2021.
Την Τρίτη 29 Ιουνίου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σχολές του 1ου (17:00) και του 2ου πεδίου (19:00) ενώ την Τετάρτη 30 Ιουνίου για τις σχολές του 3ου (17:00) και του 4ου πεδίου (19:00).
Εισηγητές των Σεμιναρίων θα είναι Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας, Ιδρυτής Labora και ο κ. Γεώργιος Γατούδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Labora.
Τα Σεμινάρια περιλαμβάνουν αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για κάθε τμήμα. Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:
• οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό μηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.ά.)
• επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες
• διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων, πορεία των βάσεων και νέα δεδομένα
• αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ.)
• ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού
• επαγγέλματα του μέλλοντος με τα νέα δεδομένα της πανδημίας
• ερωτήσεις κοινού και επίλυση αποριών

Οι οδηγίες σύνδεσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Παλαιό Φάληρο Νέα Σμύρνη