Εκπαιδευτικά Νέα

Οδηγίες συμμετοχής-παρακολούθησης Διαδικτυακής Εκδήλωσης 30.5.21
Οδηγίες συμμετοχής-παρακολούθησης Διαδικτυακής Εκδήλωσης 30.5.21

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Ε.Π.) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α.), διοργανώνει Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής με θέμα: «Η Επίδραση της Πανδημίας στους Μαθητές Λυκείου & η Ανάγκη Μαθησιακής - Συμβουλευτικής Υποστήριξης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακά την Κυριακή 30 Μαΐου στις 11:00 π.μ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π. και Οικονομικός Επόπτης της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Βουτσινάς και ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε. και αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Βαφειαδάκης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο Δρ. Ταουσάνης Χρήστος, Διδάκτορας ΑΠΘ, Σύμβουλος σταδιοδρομίας και Συγγραφέας και η κα. Αξιωτίδου Αιμιλίζα, Οικογενειακή - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ομιλητές είναι από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου τους και θα αναλύσουν τη νέα πραγματικότητα του Λυκείου από το σχολικό έτος 2021-2022 καθώς και τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ψυχική υγεία των εφήβων και τον ρόλο των ευρύτερων συστημάτων (οικογένειας – εκπαιδευτικών) στη μετάβασή τους στην μετά Covid εποχή.

Στο τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήσεις στους ομιλητές, τις οποίες θα απαντήσουν αναλυτικά.

Θεματικός Υπεύθυνος της Εκδήλωσης είναι το μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Π., Συντονιστής της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Επαγγελματιών/μελών Ε.Ε.Π. και Ταμίας του Σ.Ε.Φ.Α., κ. Αντώνιος Μουράτος.

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να «πατήσετε» στον ακόλουθο σύνδεσμο και να κάνετε την εγγραφή σας:

https://employedu.clickmeeting.com/oefe-sefa-eep

Διαδικτυακή εκδήλωση
Διαδικτυακή εκδήλωση

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Η επίδραση της πανδημίας στους μαθητές Λυκείου & η ανάγκη μαθησιακής-συμβουλευτικής υποστήριξης"


Με χαρά σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και ώρα 11 π.μ. η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση με την αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Το θέμα της Εκδήλωσης είναι: «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ & Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ»


Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και η κ. Αιμιλίζα Αξιωτίδου, Οικογενειακή - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.
Θα υπάρξει τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ, κ. Γιάννη Βαφειαδάκη καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΕΠ, κ. Γιάννη Βουτσινά.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, υποψηφίους Πανελληνίων, συναδέλφους φροντιστές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Οι οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες

 

Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2021
Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2021

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021,
όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως:

 

Οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και ο αριθμός εισακτέων
Οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και ο αριθμός εισακτέων

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα  της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με τους  συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο:

 

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/syntelestes_elahistis_vasis_eisagogis_e.v.e._sholon_tmimaton_i_eisagogikon_kateythynseon_kathos_kai_syntelestes_elahistis_0.pdf

 

και η υπουργική απόφαση με τον αριθμό εισακτέων (θέσεων) ανά τμήμα και Πανεπιστήμιο:

 

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/arithmos_eisakteon_7.pdf

 

 

Ανοιγουν τα σχολεία-Δευτέρα 10 Μαΐου
Ανοιγουν τα σχολεία-Δευτέρα 10 Μαΐου

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις.


Έχει ανακοινωθεί παράταση του σχολικού έτους έχει ως εξής:

- Μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

- Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Παλαιό Φάληρο Νέα Σμύρνη